Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın emniyet hollerinin örek, tavan ve zeminında hiçbir kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılması gerekir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu mimarinın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolay açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Dayanak kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nüfus nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına nazar boncuğu çıkış ehliyetli kabul edilir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir doğrultuının münhal olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Yangın merdivenleri yapılırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma belirgin bünyelarda 120cm, ali katlı büro binalarında 90cm ferahliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den az olmamalıdır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında duman ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Yangın Kapısı kök amacı insanların dokunca kararlamadan binadan yangın kapısı ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi gidiş önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden olabilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Report this wiki page